close_icon
Valencia

Valencia

Spain map

Fri 06.22.18 - Sun 06.24.18

Valencia

More Info
Spa Francorchamps

Spa Francorchamps

Belgium map

Fri 08.24.18 - Sun 08.26.18

Spa Francorchamps

More Info
Budapest

Budapest

Hungary map

Fri 07.27.18 - Sun 07.29.18

Budapest

More Info
Silverstone

Silverstone

England map

Fri 07.06.18 - Sun 07.08.18

Silverstone

More Info
Red Bull Ring

Red Bull Ring

Austria map

Thu 06.28.18 - Sat 06.30.18

Spielberg

More Info
Paul Ricard

Paul Ricard

France map

Fri 06.22.18 - Sun 06.24.18

Le Castellet

More Info
Monaco

Monaco

Monaco map

Fri 05.25.18 - Sat 05.26.18

Monaco

More Info
Yas Marina

Yas Marina

Abu Dhabi map

Fri 11.23.18 - Sun 11.25.18

Yas Marina

More Info
Spielberg

Spielberg

Fri 06.29.18 - Sun 07.01.18

More Info
Sochi

Sochi

Russia map

Fri 09.28.18 - Sun 09.30.18

Sochi

More Info
Dorian Boccalacci steps up to Formula 2 with MP Motorsport

Dorian Boccalacci steps up to Formula 2 with MP Motorsport

From the forthcoming round at Spa, Dorian Boccolacci will be a Formula 2 driver with MP Motorsport. The Frenchman steps up from the GP3 Series, having taken one win with the Dutch team at the Hungaroring. Boccolacci will replace Roberto Merhi.

19-year-old Boccolacci hopes to build on the form he displayed in a half-season of GP3 for MP Motorsport, taking pole at Paul Ricard and then a win at the Hungaroring. In Formula 2, Boccolacci will join up as a team mate to Ralph Boschung as he replaces Roberto Merhi in the team.

“I’m grasping this opportunity with both hands”, said Boccolacci. “Being promoted to F2 halfway into my second season in GP3 is a sign of confidence by MP Motorsport, a team with which I have gelled really well. I’m looking forward to the step up in both power and downforce, and that at the most exciting track on the calendar.”

“Dorian has been outstanding in his GP3 stretch with us”, said Sander Dorsman, team manager at MP Motorsport. “We’ve been working very well together, so we are happy to promote him to the top category in our programme. I’m sure he will quickly adapt to the F2 car.”

Before joining MP at the start of 2018, Boccolacci took a win in his debut season in GP3. The year before, Boccolacci took two wins, two poles and seven podiums on his way to second place in the 2016 Formula Renault 2.0 Eurocup, while also taking third in the NEC championship. In 2014, his debut season in motor racing, the Frenchman took second place in the French F4 championship before being promoted to FIA F3 in 2015.

Dorian Boccolacci promoveert met MP Motorsport naar Formule 2

Vanaf de komende ronde op Spa is Dorian Boccolacci Formule 2-coureur voor MP Motorsport. De Fransman schuift daarmee een niveau op, nadat hij in de eerste seizoenshelft al voor het GP3-team van MP uitkwam. Een overwinning op de Hungaroring was zijn beste resultaat. Boccolacci vervangt Roberto Merhi in het F2-team.

De 19-jarige Boccolacci hoopt voort te bouwen op de vorm die hij in de eerste helft van 2018 liet zien als GP3-coureur voor MP Motorsport. Hij reed daarin naar pole op Paul Ricard en pakte vervolgens een overwinning op de Hungaroring. In de Formule 2 neemt Boccolacci de auto van Roberto Merhi over, Ralph Boschung wordt zijn teamgenoot.

“Ik grijp deze kans met beide handen aan”, aldus Boccolacci. “Het is een teken van vertrouwen van MP dat ze me halverwege het GP3-seizoen al in hun F2-auto plaatsen. De klik met MP is dan ook erg groot. Ik kijk uit naar het extra vermogen en de extra downforce waarmee ik mag omgaan, en dan ook nog meteen op het mooiste circuit op de kalender.”

“Dorian heeft zich in zijn GP3-periode bij ons van zijn beste kant laten zien”, vindt Sander Dorsman, teammanager bij MP Motorsport. “We hebben erg goed samengewerkt, dus we geven hem graag de kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau van onze talentenladder. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich snel aanpast aan de F2-auto.”

Voordat hij begin 2018 naar MP overstapte, behaalde Boccolacci één overwinning in zijn debuutseizoen in de GP3. In 2016 pakte hij twee overwinningen, twee poles en zeven podiumplaatsen op weg naar een tweede plaats in de Eurocup Formule Renault 2.0. Tegelijk werd hij derde in het NEC-kampioenschap. In 2014, zijn debuutseizoen in de autosport, reed de Fransman naar de tweede plaats in het Franse F4-kampioenschap, waarna hij in 2015 in de FIA F3 uitkwam.