close_icon
Valencia

Valencia

Spain map

Fri 06.22.18 - Sun 06.24.18

Valencia

More Info
Spa Francorchamps

Spa Francorchamps

Belgium map

Fri 08.24.18 - Sun 08.26.18

Spa Francorchamps

More Info
Budapest

Budapest

Hungary map

Fri 07.27.18 - Sun 07.29.18

Budapest

More Info
Silverstone

Silverstone

England map

Fri 07.06.18 - Sun 07.08.18

Silverstone

More Info
Red Bull Ring

Red Bull Ring

Austria map

Thu 06.28.18 - Sat 06.30.18

Spielberg

More Info
Paul Ricard

Paul Ricard

France map

Fri 06.22.18 - Sun 06.24.18

Le Castellet

More Info
Monaco

Monaco

Monaco map

Fri 05.25.18 - Sat 05.26.18

Monaco

More Info
Yas Marina

Yas Marina

Abu Dhabi map

Fri 11.23.18 - Sun 11.25.18

Yas Marina

More Info
Spielberg

Spielberg

Fri 06.29.18 - Sun 07.01.18

More Info
Sochi

Sochi

Russia map

Fri 09.28.18 - Sun 09.30.18

Sochi

More Info
Richard Verschoor graduates to GP3 with MP Motorsport

Richard Verschoor graduates to GP3 with MP Motorsport

This weekend at Spa, Richard Verschoor will make his GP3 debut with MP Motorsport. As a result, the 17-year-old KNAF Talent First driver returns to the team that helped him become a double Formula 4 champion in 2016. Verschoor takes the place of Dorian Boccolacci, who is promoted to Formula 2 with MP.

Verschoor steps up to the GP3 Series after one and a half seasons in the Eurocup Formula Renault 2.0 and successful forays in the New Zealand Toyota Racing Series. The driver from Benschop made his motorsport debut in 2016 with a bang, when he managed to win both the North European and Spanish Formula 4 titles, also driving for MP Motorsport.

“It’s great that I’m able to take another step up the motorsport ladder,” says Verschoor. “The GP3 Series is a highly competitive series that showcases itself on Grand Prix weekends in front of Formula 1 teams. The fact that I’m going to drive for MP again feels like coming home. Spa is the most beautiful track for my GP3 debut: it’s not only a great track, but it’s going to be a great experience to race in front of grandstands packed with Dutch fans.”

“It’s great to have Richard back in the team,” says Sander Dorsman, team manager at MP Motorsport. “We have celebrated many triumphs together and we are determined to add success in GP3. It all coincides beautifully: Dorian Boccolacci grabs his opportunity with us in Formula 2, and Richard’s is a well-deserved promotion. And then for him to make his debut in front of a ‘home audience’ at Spa!”

Verschoor also continues to enjoy the support of the KNAF and his sponsors Mr Fill, VKV Group, VMT, Mirraceline.nl and Oliegraphics in GP3. “We are very pleased with Richard getting the opportunity to demonstrate his skills at a higher level,” says Maarten van Wesenbeeck, who coordinates the KNAF Talent First programme on behalf of the Dutch national motorsport federation. “We’ve been supporting Richard from his time in karts and we are happy with his upward curve ever since. We are confident that he will familiarise himself quickly with GP3.”

Verschoor’s GP3 teammates will be Niko Kari from Finland and Devlin Defrancesco from Canada.

Richard Verschoor promoveert met MP Motorsport naar GP3

Richard Verschoor maakt het komende weekend op Spa zijn GP3-debuut met MP Motorsport. De 17-jarige KNAF Talent First-coureur keert daardoor terug bij het team waarvoor hij in 2016 tweevoudig Formule 4-kampioen werd. Verschoor neemt de plaats in van Dorian Boccolacci, die met MP naar de Formule 2 promoveert.

Verschoor begint aan de GP3 Series na anderhalf seizoen in de Eurocup Formule Renault 2.0 en succesvolle uitstapjes in de Nieuw-Zeelandse Toyota Racing Series. De coureur uit Benschop debuteerde in 2016 met een knal, toen hij zowel de Noord-Europese als Spaanse Formule 4-titel wist te veroveren. Ook dat deed hij samen met MP Motorsport.

“Het is geweldig dat ik weer een stap hoger op de autosportladder mag zetten”, aldus Verschoor. “De GP3 Series is een uiterst competitieve klasse, die op Grand Prix-weekenden voor het oog van de Formule 1-teams rijdt. Dat ik weer voor MP ga rijden, voelt als thuiskomen. Spa is bovendien het mooiste circuit voor mijn GP3-debuut: het is niet alleen een geweldige baan, maar het wordt een fantastische ervaring om voor bomvolle tribunes met Nederlandse fans te rijden.”

“Het is fijn om Richard weer in het team te hebben”, vindt Sander Dorsman, teammanager bij MP Motorsport. “We hebben vele triomfen samen gevierd en we zijn vast van plan om daar succes in de GP3 aan toe te voegen. Het valt prachtig samen: Dorian Boccolacci grijpt met ons zijn kans in de Formule 2, en Richard kunnen we zo een welverdiende promotie laten maken. En dan ook nog voor een ‘thuispubliek’ op Spa!”

Verschoor blijft ook in de GP3 de steun genieten van de KNAF en zijn sponsors Mr Fill, VKV Groep, VMT, Mirraceline.nl en Oliegraphics. “We zijn heel blij met de kans die Richard krijgt om zich weer een niveau hoger te laten zien”, zegt Maarten van Wesenbeeck, die het KNAF Talent First-programma coördineert namens de nationale autosportfederatie. “We steunen Richard al sinds zijn tijd in de karts en kijken met tevredenheid naar de stijgende lijn die hij sindsdien heeft neergezet. We hebben er alle vertrouwen in dat hij zich de GP3 snel eigen zal maken.”

De GP3-teamgenoten van Verschoor worden Niko Kari uit Finland en Devlin Defrancesco uit Canada.