close_icon
Victor Martins moves to MP Motorsport for second Formula Renault Eurocup season

Victor Martins moves to MP Motorsport for second Formula Renault Eurocup season

Published: 21/Dec/2018

Talented French youngster Victor Martins has signed with MP Motorsport to embark on a second campaign in the Formula Renault Eurocup. Martins joins the Dutch squad after a debut season that netted him fifth place in the final standings.

The 17-year-old driver from Varennes joins MP Motorsport early in the winter season, allowing him plenty of time to acclimatise to the team. Martins’ switch comes after a highly promising first year in the category that brought him 2 wins, 6 podiums, 2 pole positions and 2 fastest laps.

“It’s great to know so soon what I will be doing next year”, said Martins. “It allows me to prepare myself well for an important second year in the Eurocup, which will switch to new cars for 2019. That means that it will be a level playing field for everyone. Being secure about my plans will help me get a head start on the competition, as I will be working with MP throughout the entire winter. I fully expect that as a team we can be frontrunners again.”

“It’s fantastic news that Victor is joining us for our 2019 Eurocup campaign”, said MP Motorsport’s team manager Sander Dorsman. “He was an exceptional rookie, often challenging and at times beating the more experienced drivers in the series. I’m convinced that with Victor we can again aim for wins and ultimately the title, as we did in 2018.”

It will be Martins’ third year in car racing, having graduated from karts to French Formula 4 in 2017. Taking 4 wins, 11 podiums, 5 poles and 9 fastest laps on his way to the runner-up spot in the championship laid the foundation for his first season in Formula Renault, in which he combined the Eurocup with selected NEC outings. In the latter series Martins claimed another 2 wins, 4 podiums, a pole and three fastest laps.

Victor Martins verhuist naar MP Motorsport voor tweede seizoen in Eurocup Formule Renault

Het Franse racetalent Victor Martins heeft bij MP Motorsport getekend voor een tweede seizoen in de Eurocup Formule Renault. Martins voegt zich bij het Nederlandse team na een debuutseizoen dat hem een vijfde plaats in de eindstand opleverde.

De 17-jarige coureur uit Varennes komt al vroeg in de winter over naar MP Motorsport. Zo heeft hij ruim voldoende tijd om aan het team te wennen. Martins’ overstap komt na een veelbelovend eerste jaar in de klasse dat resulteerde in twee overwinningen, zes podiumplaatsen, twee poles en twee snelste ronden.

“Het is geweldig dat ik al zo vroeg weet wat ik volgend jaar doe”, aldus Martins. “Zo kan ik mezelf goed voorbereiden op mijn belangrijke tweede jaar in de Eurocup, vooral omdat we in 2019 overstappen op een nieuwe auto. Dat betekent dat iedereen vanaf nul begint. Dat ik nu al zeker ben van mijn plannen, zal me helpen om in de voorbereiding al voorsprong op de concurrentie te nemen, want ik ga de hele winter met MP aan de slag. Ik verwacht dat we als team opnieuw vooraan kunnen meestrijden.”

“Het is fantastisch nieuws dat Victor voor ons komt rijden in het Eurocup-seizoen 2019”, aldus MP’s teammanager Sander Dorsman. “Als rookie heeft hij uitzonderlijk gepresteerd. Vaak maakte hij het de meer ervaren coureurs moeilijk en wist hij ze zelfs diverse keren te verslaan. Ik ben ervan overtuigd dat we met Victor opnieuw voor zeges en de titel kunnen vechten, net zoals we in 2018 hebben gedaan.”

Het wordt Martins’ derde jaar in de autosport, nadat hij in 2017 vanuit de karts promoveerde naar het Franse F4-kampioenschap. Zijn vier overwinningen, 11 podiumplaatsen, vijf poles en negen snelste ronden legden de basis voor zijn eerste seizoen in de Formule Renault. Daarin combineerde de Eurocup met diverse NEC-rondes. In het laatstgenoemde kampioenschap behaalde Martins nog eens twee overwinningen, vier podia, een pole en drie snelste ronden.

Copyright picture: Frédéric Le Floc’h / DPPI