close_icon
Lorenzo Colombo sides with MP Motorsport for second Eurocup season

Lorenzo Colombo sides with MP Motorsport for second Eurocup season

Italian Formula Renault driver Lorenzo Colombo has sided with MP Motorsport for his second season in the Formula Renault Eurocup. The 18-year-old driver from Milan joins the Dutch team on the back of a very promising debut season in the renowned European single-seater feeder category.

Colombo was one of the most exciting rookie drivers in the Eurocup last season, claiming two poles and five podium finishes while scoring consistently in almost every other round on his way to sixth position in the series’ final classification. The Italian then got to know MP Motorsport by taking in two days of GP3 testing with the team in Abu Dhabi. The second-year driver now joins Frenchman Victor Martins in a strong 2019 Eurocup line-up for MP Motorsport.

“I’m very pleased to team up with MP for my second season in the Eurocup,” said Colombo. “Their cars were among my strongest opponents last year, and I’m sure they will shine with the new car for the series. Working with them in Abu Dhabi during the GP3 test confirmed I was right about my choice, and I’m sure that MP Motorsport were pleased about my performance and working method. I’m glad to have a competitive teammate like Victor because I battled a lot with him last year. I’m physically and mentally ready to give the maximum for next season.”

“We’re very proud that Lorenzo has decided to join MP’s 2019 Eurocup challenge”, said Sander Dorsman, team manager at MP. “Last year in the Eurocup, Lorenzo was always a threat to the established frontrunners, and his two pole positions showed the speed that he is capable of. I’m sure that he will use his first-year experience to regularly challenge for wins this year.”

Stepping up from karts in 2016, Colombo finished 12th, claiming second place in the rookie standings, in his debut season in Italian F4 before clinching third place in the championship in 2017, taking two wins, eight podiums and seven pole positions. Last year, Colombo dovetailed the Eurocup and selected races in the NEC series in Formula Renault, also claiming two podiums and a pole position in the latter series.

Lorenzo Colombo stapt over naar MP Motorsport voor tweede Eurocup-seizoen

De Italiaanse Formule Renault-coureur Lorenzo Colombo stapt over naar MP Motorsport voor zijn tweede seizoen in de Eurocup Formule Renault. De 18-jarige Milanees gaat bij het Nederlandse team aan de slag na een veelbelovend debuutseizoen in de vermaarde Europese formuleklasse.

Colombo was een van de debutanten die vorig jaar flink in het oog sprong in de Eurocup. Hij liet twee pole positions en vijf podiumplaatsen noteren en scoorde daarnaast punten in vrijwel elke ronde van het kampioenschap, op weg naar een zesde plaats in de eindstand. De Italiaan maakte vervolgens kennis met MP Motorsport tijdens twee dagen testen met het team in Abu Dhabi, waar hij de GP3-auto van MP reed. De tweedejaars wordt nu de teamgenoot van Fransman Victor Martins, die al eerder voor MP tekende.

“Ik ben erg blij dat ik met MP aan mijn tweede seizoen in de Eurocup mag beginnen”, aldus Colombo. “Hun auto’s leverden vorig jaar sterke tegenstand en ik ben ervan overtuigd dat ze straks goed overweg kunnen met de nieuwe auto. De samenwerking met het team tijdens de GP3-test in Abu Dhabi bevestigde het gelijk van mijn keuze. Ik weet zeker dat zij ook tevreden waren over mijn prestaties en aanpak. Ik ben ook erg blij met zo’n sterke teamgenoot als Victor, want we hebben vorig jaar onderling veel gestreden. Fysiek en mentaal ben ik helemaal klaar om komend seizoen het maximale te geven.”

“We zijn er trots op dat Lorenzo voor MP heeft gekozen voor zijn aanval op de Eurocup in 2019”, aldus Sander Dorsman, teammanager bij MP. “Vorig jaar was Lorenzo altijd een dreigende factor in de strijd met de gevestigde orde. Zijn twee poles lieten zien tot welke snelheid hij in staat is. Ik weet zeker dat hij kan bouwen op de ervaring van zijn debuutseizoen om komend jaar te strijden om overwinningen.”

Colombo promoveerde in 2016 uit de kartsport en finishte als 12e in zijn eerste seizoen in de Italiaanse F4. Hij werd daarbij de op één na beste rookie. Het jaar erop werd hij derde in de eindstand, met twee overwinningen, acht podiumplaatsen en zeven poles. Vorig jaar combineerde Colombo de Eurocup met diverse races in de NEC. Ook in dat kampioenschap behaalde hij twee podiumplaatsen en een pole.