close_icon
Liam Lawson joins MP Motorsport for debut FIA F3 campaign

Liam Lawson joins MP Motorsport for debut FIA F3 campaign

Newly crowned Toyota Racing Series champion Liam Lawson has picked MP Motorsport for his debut season in the new-style FIA F3 Championship. The Kiwi driver joins the Dutch squad on the back of a very successful season in ADAC F4.

One year ago, the 17-year-old from Pukehoke embarked a highly competitive season in the German-based ADAC F4 series, taking second in the final standings with three wins, 11 podiums and two pole positions. During the off-season Lawson then returned to his home country to snatch top honours against strong opposition in the highly acclaimed Toyota Racing Series, producing a run of five wins, 11 podiums, four poles and five fastest laps on his way to the title. This shining performance led to his inclusion in the Red Bull Junior programme.

Lawson now graduates to FIA F3 level by teaming up with Dutch team MP Motorsport. The New Zealand driver joins a very talented F3 line-up that also includes Dutchman Richard Verschoor and Finn Simo Laaksonen.

“It’s great news that I will be joining MP Motorsport for my debut campaign in FIA F3“, says Lawson. “I’m very much looking forward to racing in front of capacity crowds during Grand Prix weekends – it will be a whole new experience. MP is a great team, and they’ve been very welcoming. They have successfully worked with Red Bull Junior drivers before, so I’m confident we can do well.”

“We are very proud that Liam will be part of our FIA F3 line-up in 2019”, said MP’s team manager Sander Dorsman. “Liam has been mightily impressive in ADAC F4, and his TRS championship run in New Zealand was nothing short of sensational. Together with Richard and Simo we now have three drivers capable of finishing on the podium – and that is exactly what we will be aiming for.”

Lawson made his international motorsports debut in 2017 to take second in the Australian F4 series with five wins, 12 podiums, one pole and one fastest lap, before coming over to Europe for a season in German F4. Moreover, a one-off appearance in Asian F3 in November 2018 led to the perfect result: three wins, poles and fastest laps from three races.

Photo: Dutch Photo Agency

10 March 2019

Liam Lawson debuteert met MP Motorsport in FIA F3

Liam Lawson, de kersverse kampioen in de Toyota Racing Series, heeft bij MP Motorsport getekend voor zijn debuutseizoen in het vernieuwde FIA F3-kampioenschap. De coureur uit Nieuw-Zeeland koos voor het Nederlandse team na een zeer succesvol seizoen in het Duitse F4-kampioenschap.

Vorig jaar sloot de 17-jarige coureur uit Pukehoke een zeer sterk seizoen in het ADAC F4-kampioenschap af met de tweede plaats in de eindrangschikking, als optelsom van drie overwinningen, 11 podiumplaatsen en twee pole positions. In het winterseizoen keerde Lawson vervolgens terug naar zijn thuisland om de titel te veroveren in de vermaarde Toyota Racing Series. Ondanks de sterke tegenstand verzamelde Lawson vijf overwinningen, 11 podiumplaatsen, vier poles en vijf snelste ronden op weg naar het kampioenschap. Deze fenomenale prestatie leidde tot zijn opname in het Red Bull Junior-programma.

Lawson promoveert nu samen met MP Motorsport naar de FIA F3. De Nieuw-Zeelander gaat daar deel uitmaken van een getalenteerde rijdersbezetting met onder meer de Nederlander Richard Verschoor en de Fin Simo Laaksonen.

“Het is geweldig nieuws dat ik bij MP Motorsport aan mijn eerste jaar in de FIA F3 mag beginnen”, aldus Lawson. “Ik kijk er erg naar uit om tijdens Grand Prix-weekenden voor volle tribunes te mogen rijden – dat wordt een heel nieuwe ervaring! MP is een geweldig team, ze zijn heel gastvrij geweest. Bovendien hebben ze eerder met succes samengewerkt met Red Bull-juniors, dus ik ben ervan overtuigd dat we samen iets goeds kunnen laten zien.”

“We zijn er trots op dat Liam in 2019 deel uitmaakt van ons F3-team”, aldus MP’s teammanager Sander Dorsman. “Liam was ronduit indrukwekkend in ADAC F4 en de manier waarop hij zijn TRS-titel in Nieuw-Zeeland behaalde, was simpelweg sensationeel. Samen met Richard en Simo hebben we nu drie coureurs die in staat zijn om regelmatig op het podium te verschijnen – en dat is precies ons doel.”

Lawson maakte zijn autosportdebuut in 2017. In dat jaar werd hij tweede in het Australische F4-kampioenschap met vijf overwinningen, 12 podiums, één pole en één snelste ronde. Het jaar erop kwam hij naar Europa voor zijn sterke seizoen in de Duitse Formule 4. Een eenmalige verschijning in het Aziatische F3-kampioenschap in november 2018 leidde bovendien tot het perfecte resultaat: drie overwinningen, poles en snelste rondes uit drie races.

Photo: Dutch Photo Agency

10 March 2019