close_icon
Nicolas Baert to enter Spanish F4 Championship with MP Motorsport

Nicolas Baert to enter Spanish F4 Championship with MP Motorsport

Young Belgian driver Nicolas Baert has joined MP Motorsport for his first full season in motorsport. The 17-year-old driver will attack the Spanish Formula 4 championship with the Dutch team.

Baert is stepping up from karts to Formula 4 and hopes to follow in the footsteps of his compatriot Amaury Cordeel, who took the Spanish F4 title in 2018, also driving for MP Motorsport. During his debut season, Baert will be supported by former driver Kurt Mollekens, who was once the team boss of erstwhile Belgian F3000 team KTR.

In January, Baert got to know MP Motorsport by testing with them at Barcelona. He joins Glenn van Berlo, Tijmen van der Helm and Rafael Villanueva, who were also announced as F4 drivers for MP Motorsport.

“I can’t imagine a better team than MP Motorsport for the start of my career in motorsport”, Baert said. “Their Formula 4 record speaks volumes – no season has passed without a title. Of course I hope to succeed Amaury as Spanish champion. It would be nice to bring the title back to Belgium.”

“We welcome Nicolas to our team”, said Sander Dorsman, MP Motorsport’s team manager. “The January test has given us the confidence that with Nicolas we have a trump card in our hands for the Spanish F4 championship. We’re going for it!”

In 2018, Baert made his motorsport debut, taking part in selected VW Fun Cup races with Comtoyou Racing, the WTCR team led by his father Jean-Michel Baert. Meanwhile, Baert competed in the X30 Senior class of the IAME Euro Series and in IAME’s Belgian, French and Benelux championships.

Nicolas Baert rijdt in Spaans F4-kampioenschap voor MP Motorsport

De jonge Belg Nicolas Baert heeft voor MP Motorsport gekozen voor zijn eerste volledige jaar in de autosport. De 17-jarige coureur doet voor het Nederlandse team een aanval op het Spaanse Formule 4-kampioenschap.

Baert promoveert vanuit de karts naar de Formule 4 en hoopt in de voetsporen te treden van zijn landgenoot Amaury Cordeel, die in 2018 de Spaanse F4-titel veroverde, óók met MP Motorsport. Tijdens zijn debuutseizoen krijgt Baert begeleiding van oud-coureur Kurt Mollekens, tevens de voormalig teambaas van de Belgische renstal KTR.

In december testte Baert al voor MP Motorsport op de circuits van Valencia en Barcelona. Hij voegt zich bij Glenn van Berlo, Tijmen van der Helm en Rafael Villanueva, die gelijktijdig werden aangekondigd als F4-coureurs voor MP Motorsport.

“Ik kan me geen beter team voorstellen dan MP Motorsport om mijn eerste jaar in de autosport mee te beginnen”, aldus Baert. “Hun palmares in de Formule 4 zegt genoeg: er is geen seizoen voorbijgegaan zonder titel. Natuurlijk hoop ik Amaury op te volgen als Spaans kampioen. Het zou mooi zijn om die titel opnieuw naar België te halen.”

“We heten Nicolas van harte welkom in ons team”, zei Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. “De eerdere testen hebben ons het vertrouwen gegeven dat we met Nicolas een sterke troef in handen hebben voor het Spaanse F4-kampioenschap. We gaan ervoor!”

Baert maakte in 2018 zijn autosportdebuut bij Comtoyou Racing, het WTCR-team dat onder leiding staat van zijn vader Jean-Michel Baert. Voor Comtoyou nam hij deel aan enkele races van de VW Fun Cup. Tegelijk kartte Baert in de X30 Senior-klasse van de IAME Euro Series en daarnaast de Belgische, Franse en Benelux-kampioenschappen van IAME.