close_icon

Richard Verschoor continues in FIA F3 with MP Motorsport

Richard Verschoor has decided to stay with MP Motorsport for the first season of the all-new FIA F3. In doing so, the Dutchman aims to keep the momentum gained during his promising second half of the 2018 season in GP3.

In August 2018, Verschoor stepped up to GP3 with MP Motorsport, having also competed for the Dutch team in Formula 4 and Formula Renault. The 18-year-old driver from Benschop in the Netherlands immediately left an impression with some great overtaking moves in the sprint race at Spa, leaping from 17th to 7th place. He then went on to start from pole in the sprint race at Monza, and claimed his first GP3 podium at Sochi.

During the winter break, Verschoor tested MP Motorsport’s F2 car twice, setting fast times at Abu Dhabi and Barcelona, but despite that, the driver supported by the Dutch Federation’s TEAM NL programme decided on a season in the all-new FIA F3, which will take GP3’s place during European Grand Prix weekends. Finn Simo Laaksonen, who signed for MP Motorsport earlier, and Liam Lawson will be Verschoor’s team mates.

“It took me a while to decide but I’m glad I set my sights on FIA F3 together with MP Motorsport”, says Verschoor. “Formula 2 would have been wonderful, but I still have unfinished business at F3 level. I’m sure I’ll be able to show some great things with MP next season. Meanwhile, I can watch and learn from the F2 team, preparing myself well for the next step.”

“We all love the fact that Richard will continue with MP”, says Sander Dorsman, team manager at MP Motorsport. “We have been through almost all the ups and downs in his career together, and it remains a pleasure to work with him. We will go for it in 2019, hopefully with more podiums and victories as a result.”

In 2016, Verschoor made his motorsport debut with a bang by taking two Formula 4 titles with MP Motorsport – both the SMP Northern European Zone championship and the Spanish championship. Continuing his career with MP in Formula Renault 2.0 in 2017 resulted in a podium in the Eurocup and a victory in the NEC. After another half season in Formula Renault, Verschoor returned to MP for a successful second half of the season in GP3.

Richard Verschoor kiest voor vervolg met MP Motorsport in FIA F3

Richard Verschoor blijft bij MP Motorsport voor een vervolg in het eerste seizoen van de vernieuwde FIA F3. Verschoor wil daarmee de lijn doortrekken die hij halverwege het vorige seizoen inzette met een succesvolle overstap naar de GP3.

Verschoor zette in augustus 2018 de stap naar de GP3, samen met MP Motorsport, nadat hij in de Formule 4 en Formule Renault ook al voor het Nederlandse team uitkwam. De 18-jarige coureur uit Benschop maakte in de sprintrace op Spa meteen indruk met een geweldige inhaalrace van de 17e naar de zevende plaats. Op Monza vertrok hij in de sprintrace van pole, op Sochi behaalde hij zijn eerste podium in de GP3.

In de winterpauze testte Verschoor ook twee keer de F2-auto van MP Motorsport, waarbij hij snelle tijden liet noteren in Abu Dhabi en Barcelona. Toch kiest de TeamNL-coureur voor een seizoen in de vernieuwde FIA F3, die vanaf dit jaar tijdens de Europese Grand Prix-weekenden de plaats van de GP3 overneemt. Verschoor wordt in de F3 teamgenoot van de Fin Simo Laaksonen, die al eerder voor MP Motorsport tekende, en Liam Lawson.

“Het heeft even geduurd voordat ik eruit was, maar ik ben blij dat ik samen met MP Motorsport mijn zinnen heb gezet op de FIA F3”, aldus Verschoor. “Natuurlijk was een vervolg in de Formule 2 prachtig geweest, maar ik heb op F3-niveau nog iets af te maken. Ik weet zeker dat ik komend seizoen samen met MP mooie dingen kan laten zien. Intussen kan ik meekijken bij het F2-team en daarvan leren, zodat ik goed voorbereid de volgende stap kan zetten.”

“We gaan door met Richard en dat vinden we bij MP allemaal fantastisch”, vertelt Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. “Bijna alle ups en downs in Richards carrière hebben we samen meegemaakt, en het blijft een genoegen om met hem samen te werken. Ook in 2019 gaan we er samen voor, met hopelijk nog meer podia en liefst ook overwinningen tot gevolg.”

Verschoor maakte in 2016 met een knal zijn autosportdebuut, door met MP Motorsport twee Formule 4-titels te veroveren: het Noord-Europese zonekampioenschap en het Spaanse kampioenschap. In 2017 vervolgde hij zijn carrière bij MP in de Formule Renault 2.0, met een podium in de Eurocup en een overwinning in de NEC. Na nog een half seizoen in de Formule Renault keerde hij terug naar MP voor een geslaagde tweede seizoenshelft in de GP3.