close_icon
Jordan King and Mahaveer Raghunathan join MP Motorsport for F2

Jordan King and Mahaveer Raghunathan join MP Motorsport for F2

MP Motorsport have signed Jordan King and Mahaveer Raghunathan for the forthcoming FIA Formula 2 season. The pair already tested for the Dutch team at Jérez and Barcelona and have now both signed for 2019.

King returns to MP after a season in IndyCar racing, having raced for the Dutch team’s Formula 2 squad in 2017. King and MP go back a long way, the 25-year-old Briton drove for the team in Formula Renault 2.0 in 2012. At the Jérez test last month King set the fastest time in the final session and has acquainted himself well with the new Formula 2 car. The British driver’s F2 exploits will run alongside his World Endurance Championship programme and he will miss the Monaco F2 round to focus on his participation in the Indianapolis 500.

Raghunathan joined MP for the second pre-season test at Barcelona. The 20-year-old Indian driver steps up to Formula 2 after previous experience in FIA European F3 and GP3.

“It is great to be working with and supporting the team at MP Motorsport again”, said King on rejoining MP after six days of pre-season testing. “I only have good memories of working with everyone at MP and I’m delighted the team have put their trust in me to help them progress as much as possible – and I’m sure we’ll reach our full potential together.”

“My full focus has been on my debuts in WEC and the Indy 500 but I’m proud to be coming back into the MP and F2 families. Formula 2’s turbo car was new to me, as I only have experience with the old GP2 car, so I used the six days well to familiarise myself with the new machine. It’s a great car and I’m certain we can do well.”

“I’m very happy with this great opportunity”, said Raghunathan on signing his Formula 2 contract. “We had a positive test at Barcelona, and I will use that experience to make a good start to the season. Having such an experienced team mate as Jordan will be invaluable as I’m aware that I’m on a steep learning curve.”

“I welcome both Jordan and Mahaveer to the team”, said Sander Dorsman, MP’s team manager. “Jordan is a known quantity, as was proven when we got back into the groove at Jérez. Mahaveer, meanwhile, has the speed to be part of F2. He’s only had three days of testing, so I’m sure we will see vast improvements as the season comes along.”

Jordan King en Mahaveer Raghunathan tekenen F2-contract bij MP Motorsport

MP Motorsport begint met Jordan King en Mahaveer Raghunathan aan het komende Formule 2-seizoen. Het duo tekende voor MP nadat beiden op Jérez en Barcelona al testten voor het Nederlandse team.

King keert terug naar MP na een seizoen in de IndyCars, nadat hij in 2017 al in de Formule 2 uitkwam voor het Nederlandse team. King en MP gaan ver terug met elkaar, want de 25-jarige Brit reed in 2012 al Formule Renault 2.0 voor het team uit Westmaas. Tijdens de test op Jérez maakte King zich vorige maand goed vertrouwd met de nieuwe Formule 2-auto. Daarbij zette hij in de laatste sessie de snelste tijd neer. De Britse coureur combineert de F2-weekenden met zijn programma in het FIA World Endurance Championship. Hij mist de F2-ronde op Monaco om zich te richten op zijn deelname aan de Indianapolis 500.

Raghunathan verscheen bij MP in beeld tijdens de tweede voorseizoenstest in Barcelona. De 20-jarige Indiase coureur promoveert naar de Formule 2 na eerder te zijn uitgekomen in het Europese F3-kampioenschap en de GP3.

“Het is geweldig om weer met MP Motorsport samen te werken”, zei King na de zes dagen die hij met MP testte tijdens het voorseizoen. “Ik heb alleen maar goede herinneringen aan de samenwerking met iedereen bij MP, ik ben blij dat het team op mij rekent om ze verder vooruit te helpen. Ik ben er zeker van dat we samen ons volledige potentieel zullen benutten.”

“Mijn focus lag op mijn debuut in het WEC en op de Indy 500, maar ik ben er trots op dat ik terugkeer bij MP en in de Formule 2. De turbo-auto was nieuw voor mij, want ik heb alleen ervaring met de oude GP2-auto. Ik heb de zes dagen dus goed gebruikt om vertrouwd te raken met het nieuwe chassis en de nieuwe motor. Het is een geweldige auto en ik weet zeker dat we het goed kunnen doen.”

“Ik ben erg blij met deze geweldige kans”, zei Raghunathan bij de ondertekening van zijn Formule 2-contract. “Onze test in Barcelona was zeer positief. Ik ga die ervaring gebruiken om het seizoen goed te beginnen. Het is van onschatbare waarde dat ik zo’n ervaren teamgenoot als Jordan heb, want ik besef dat ik een steile leercurve voor de boeg heb.”

“Ik heet zowel Jordan als Mahaveer van harte welkom in het team”, aldus Sander Dorsman, MP’s teammanager. “We weten wat we aan Jordan hebben, dat werd bewezen toen we op Jérez al snel weer in ons ritme zaten. Mahaveer heeft intussen de snelheid om zich te bewijzen in de Formule 2. Hij heeft slechts drie dagen getest, dus ik ben ervan overtuigd dat we in de loop van het seizoen veel progressie zullen zien.”