close_icon
Markelov to jump in as King’s Monaco supersub at MP Motorsport

Markelov to jump in as King’s Monaco supersub at MP Motorsport

Artem Markelov is set to make a one-off return to Formula 2 by racing for MP Motorsport at Monaco. The 24-year-old Russian will replace Jordan King in the Dutch team, as on the same weekend the Briton will be participating in the Indianapolis 500.

With his experience in GP2 and Formula 2, resulting in nine wins and a runner-up position in the 2017 championship, Markelov will be a supersub for Jordan King, who signed to drive for the entire 2019 F2 season bar the Monaco round clashing with his Indycar commitments. Markelov is currently racing in the Japanese Super Formula championship.

“I am very happy to join MP Motorsport at Monaco”, said Markelov. “Monaco is a special place, and I can’t think of a better occasion for a one-off return to Formula 2. I’m looking forward to meeting lots of old friends, and of course wish Jordan all the best in his effort to win the Indy 500!”

“We can’t think of a quicker man to step into Jordan’s car at Monaco than Artem”, said MP’s team principal Sander Dorsman. “We are sorry to lose Jordan for the weekend, but Artem is a worthy replacement. I look forward to working with him during an important weekend for us and hope that he will help us to a pair of great results at Monaco.”

Markelov vervangt op Monaco King bij MP Motorsport

Artem Markelov keert voor één keer in de Formule 2 terug: in de straten van Monaco komt hij eenmalig uit voor MP Motorsport. Bij het Nederlandse team vervangt de 24-jarige Rus Jordan King. De Brit heeft in hetzelfde weekend verplichtingen in de Indycars.

Dankzij zijn ruime ervaring in de klasse is Markelov niets minder dan een ‘supersub’ voor King. Jordan King tekende deze winter weliswaar voor het hele F2-seizoen, maar in het weekend van Monaco kon King niet voor MP actief zijn omdat hij zich eerder al had vastgelegd voor de Indianapolis 500.

Artem Markelov racet momenteel in het Japanse Super Formula-kampioenschap. In zijn vijf jaar in de GP2 en Formule 2 liet de Rus negen overwinningen noteren. In 2017 eindigde hij als tweede in het kampioenschap.

“Ik ben erg blij om op Monaco voor MP Motorsport te mogen uitkomen”, aldus Markelov. “Monaco is een speciale plek, en ik kan me geen betere gelegenheid bedenken voor mijn eenmalige terugkeer naar de Formule 2. Ik kijk uit naar de ontmoetingen met vele oude vrienden en wens Jordan natuurlijk het allerbeste met zijn poging om de Indy 500 te winnen!”

“We kunnen ons geen snellere coureur voorstellen om in Monaco in de auto van Jordan te stappen dan Artem”, aldus MP’s teammanager Sander Dorsman. “Het is jammer dat we Jordan dit weekend moeten missen, maar Artem is een waardige vervanger. Ik kijk ernaar om met hem samen te werken tijdens een belangrijk weekend voor ons en ik hoop dat hij ons in Monaco helpt met het behalen van een paar mooie resultaten.”