close_icon
Nobuharu Matsushita signs up with MP Motorsport for fresh assault on FIA F2 Championship

Nobuharu Matsushita signs up with MP Motorsport for fresh assault on FIA F2 Championship

Experienced FIA F2 campaigner Nobuharu Matsushita will stay on for a new season in the premier Formula 1 feeder category, having signed to drive for Dutch outfit MP Motorsport. The 26-year-old from Tokyo teams up with series rookie Felipe Drugovich from Brazil.

A race winner straight into his debut season, Matsushita bagged five more wins and 14 podiums to rank himself among the most successful FIA F2 drivers of the past seasons. The Japanese driver now joins Dutch team MP Motorsport where he will create an exciting blend of experience and youth, as he lines up alongside budding Brazilian star Drugovich, who was announced as an MP driver earlier this year.

“I’m excited to join MP for a fresh assault on the FIA F2 Championship”, said Matsushita. “I’m convinced that together we will be able to create a package that will surprise all our rivals on the grid. Also, I hope that Felipe’s raw speed will spur me on to extract the best from myself in my efforts to add more victories to my FIA F2 win tally.”

“It’s great news that Nobu will be part of our team in 2020”, said MP’s team manager Sander Dorsman. “In the past seasons, you could always count on him being up there fighting for the points and the wins, and I’m certain that his experience will help the team thrive in its search for success. He’s won in every F2 season that he competed in, and of course I’m hoping for this trend to continue in 2020! Also, Nobu will be a formidable yardstick for Felipe going into his debut season in FIA F2.”

Matsushita was the 2012 Formula Challenge champion and the dominant 2014 Formula 3 champion in Japan before venturing to Europe for his GP2 debut. A lone season in the Japanese Super Formula dovetailed his two most successful FIA F2 seasons in 2017 and 2019, each season gaining him two wins and a pole position on his way to sixth place in the championship.

Nobuharu Matsushita tekent bij MP Motorsport voor nieuwe aanval op FIA F2-kampioenschap

FIA F2-veteraan Nobuharu Matsushita blijft aan voor een nieuw seizoen in de belangrijkste opstapklasse van de Formule 1, nadat de Japanner een contract tekende bij het Nederlandse team MP Motorsport. De 26-jarige coureur uit Tokio wordt bij MP de teamgenoot van de Braziliaanse debutant Felipe Drugovich.

Matsushita is een van de meest succesvolle FIA F2-coureurs van de afgelopen seizoenen: in zijn debuutseizoen boekte hij meteen een overwinning, daarna sleepte hij nog eens vijf zeges en 14 podiumplaatsen in de wacht. Bij MP Motorsport creëert de Japanner samen met de ontluikende Braziliaanse ster Felipe Drugovich een sterke mix van ervaring en jong talent. Drugovich werd eerder dit al aangekondigd als MP-coureur.

“Ik vind ’t geweldig dat ik met MP een nieuwe aanval op het FIA F2-kampioenschap mag ondernemen”, aldus Matsushita. “Ik ben ervan overtuigd dat onze samenwerking een pakket gaat opleveren waarmee we al onze tegenstanders kunnen verrassen. Daarnaast hoop ik dat Felipe me met zijn snelheid aanspoort om het beste uit mezelf te halen, zodat ik meer overwinningen kan toevoegen aan mijn FIA F2-palmares.”

“Het is geweldig nieuws dat Nobu zich in 2020 bij ons team voegt”, aldus MP’s teammanager Sander Dorsman. “In de afgelopen seizoenen kon je altijd op hem rekenen in de strijd om punten en zeges. Ik ben er zeker van dat het team zal gedijen bij zijn ervaring. Hij heeft tot nu toe in elk F2-seizoen minstens één overwinning geboekt en ik hoop natuurlijk van harte dat deze trend zich in 2020 voortzet! Ook kan Nobu een mooie maatstaf zijn voor Felipe, die zijn debuutseizoen in de FIA F2 ingaat.”

Matsushita werd in 2012 kampioen in de Formula Challenge en in 2014 dominant Formule 3-kampioen van Japan voordat hij voor zijn debuut in de GP2 de oversteek waagde naar Europa. Zijn twee meest succesvolle FIA F2-seizoenen omvatten een seizoen in de Japanse Super Formula in 2018: in zowel 2017 als 2019 pakte Matsushita twee overwinningen en een pole op weg naar de zesde plaats in het kampioenschap.