close_icon
Bent Viscaal and MP Motorsport forge Dutch alliance in FIA F3

Bent Viscaal and MP Motorsport forge Dutch alliance in FIA F3

Bent Viscaal will enter into his second FIA F3 season with MP Motorsport. The 20-year-old from Albergen aims to reap the benefits of a promising debut season in the Formula 1 feeder series by signing up with the Dutch team.

Viscaal’s choice for MP Motorsport forges a new Dutch alliance in FIA F3 – and yet Viscaal is no stranger to the Dutch team, having made his motorsport debut at MP Motorsport back in 2017, with a twin campaign in Formula 4.

“It is nice to return to the old nest for my second season in FIA F3”, says Viscaal. “MP Motorsport showed well in FIA F3 last year, culminating in that spectacular victory in the FIA Formula 3 World Cup in Macau. I aim to continue this trend with the team. I can’t wait to get started with the first test!”

“To Bent I would like to say – welcome home!” said Sander Dorsman, team manager at MP Motorsport. “In 2017, we achieved great results together in Formula 4, and it’s our firm plan to be as energetic in 2020 as in our first year of cooperation. We look forward to another season with Bent.”

After a successful karting career, Viscaal made his motorsport debut in 2017. Teaming up with MP Motorsport, the Dutchman took second place in the final standings of both the SMP F4 and Spanish F4 championships, achieving a total of nine victories. In 2018, Viscaal again took the runner-up spot, now in Euroformula Open, while competing with Felipe Drugovich who incidentally will be making his FIA F2 debut at MP Motorsport in 2020. In addition, Viscaal dominated on his way to the Euroformula Open rookie title. Last year, the Dutchman made his FIA F3 debut, with a fifth place at Paul Ricard as his best result.

Bent Viscaal sluit Nederlandse alliantie met MP Motorsport in FIA F3

Bent Viscaal gaat samen met MP Motorsport zijn tweede seizoen in de FIA F3 in. Het 20-jarige formuletalent uit Albergen wil met het Nederlandse team de vruchten plukken van een veelbelovend debuutseizoen in de opstapklasse naar de Formule 1.

De keuze van Viscaal voor MP Motorsport betekent een nieuwe Nederlandse alliantie in de FIA F3. Toch is Viscaal geen onbekende voor het team uit Westmaas. In 2017 maakte hij in de Formule 4 zijn autosportdebuut bij MP Motorsport.

“Het is fijn om voor mijn tweede seizoen in de FIA F3 terug te keren naar het oude nest”, aldus Viscaal. “MP Motorsport heeft vorig jaar goede dingen laten zien in de FIA F3, met als hoogtepunt uiteraard de overwinning in de FIA Formula 3 World Cup in Macau. Die lijn wil ik samen met het team doortrekken. Ik kan niet wachten totdat we aan de eerste test kunnen beginnen.”

“Aan Bent zou ik willen zeggen: welkom thuis!” aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. “In 2017 hebben we samen prachtige resultaten geboekt in de Formule 4. In 2020 is het ons plan om net zo voortvarend voor de dag te komen als in ons eerste jaar van samenwerking. We kijken ernaar uit om weer een seizoen met Bent op te trekken.”

Na een succesvolle kartcarrière debuteerde Viscaal in 2017 in de autosport. Zowel in het SMP F4 als het Spaanse F4-kampioenschap legde hij samen met MP Motorsport beslag op een tweede plaats in de eindstand. Hij boekte daarbij in totaal negen overwinningen. In 2018 werd hij opnieuw tweede in een kampioenschap, nu het Euroformula Open, daarbij strijdend met Felipe Drugovich, die nu bij MP Motorsport in de FIA F2 debuteert. Viscaal legde bovendien met overmacht beslag op de rookietitel. Vorig jaar debuteerde Viscaal in de FIA F3, met een vijfde plaats op Paul Ricard als beste resultaat.

21 February 2020