close_icon
Richard Verschoor extends FIA F3 stay with MP Motorsport

Richard Verschoor extends FIA F3 stay with MP Motorsport

Macau winner Richard Verschoor has decided to extend his stay in FIA Formula 3. The 19-year-old Dutch driver from Benschop will continue with MP Motorsport, and has also prolonged his tie-up with the Dutch Motorsport Association’s TeamNL programme.

Verschoor has opted for a second year in FIA F3 having finished 2019 on a high with his stunning victory in the FIA Formula 3 World Cup through the streets of Macau. His Macau success followed a season in which Verschoor took fourth on three occasions, first at Paul Ricard and then twice at Monza, where the delivered the strongest weekend of his debut FIA F3 season.

At MP Motorsport, Verschoor will complete an FIA F3 line-up that also comprises his compatriot Bent Viscaal and Austrian Lukas Dunner, whose contracts with MP were announced earlier. In addition, the Dutch motorsport association KNAF will continue to support Verschoor through its TeamNL programme. The KNAF has been backing Verschoor since his time in karting.

“I am happy to continue in FIA Formula 3 together with MP Motorsport and TeamNL”, said a delighted Verschoor. “Last year saw an upward trend in the second half of the season, culminating in that amazing victory at Macau where everything just clicked. I’m eager to continue this trend, and I’m confident that I can be a frontrunner in 2020.”

“It is good news that we will continue working together with Richard,” said Sander Dorsman, MP Motorsport’s team manager. “Last year, we showed lots of promise in FIA F3 but now we aim for podiums and more victories.”

Verschoor will embark on his fifth season in motorsport in 2020. In 2016 he debuted with two titles in Formula 4, followed by a season and a half in Formula Renault. Verschoor made the transition to GP3, the predecessor of the current FIA series, in mid-2018.

Richard Verschoor verlengt samen met MP Motorsport verblijf in FIA F3

Macau-winnaar Richard Verschoor heeft besloten zijn verblijf in de FIA Formule 3 met een seizoen te verlengen. De 19-jarige coureur uit Benschop blijft daarvoor bij MP Motorsport. Ook blijft hij deel uitmaken van TeamNL, het talententeam van de KNAF.

Verschoor kiest voor een tweede jaar in de FIA F3 nadat hij 2019 afsloot met een waar hoogtepunt – een glorieuze overwinning in de FIA Formula 3 World Cup in de straten van Macau. Het succes kwam na een jaar waarin Verschoor drie keer een vierde plaats liet noteren, eerst op Paul Ricard, daarna twee keer op Monza, het sterkste weekend van zijn eerste seizoen in de FIA F3.

Bij het FIA F3-team van MP Motorsport krijgt Verschoor gezelschap van onder meer zijn landgenoot Bent Viscaal, wiens contract met MP al eerder werd bekendgemaakt. Daarnaast blijft de KNAF Verschoor steunen via het TeamNL-programma. De KNAF staat al achter Verschoor sinds zijn periode in de karts.

“Ik ben blij dat ik samen met MP Motorsport en TeamNL mag doorgaan in de FIA Formule 3”, aldus een opgetogen Verschoor. “Vorig jaar hadden we in de tweede helft van het seizoen een stijgende lijn te pakken, met aan het slot die grandioze zege in Macau, waar alles klopte. Die lijn wil ik in 2020 doorzetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik voorin kan meestrijden.”

“Het is goed nieuws dat we onze samenwerking met Richard kunnen voortzetten”, aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. “Vorig jaar hebben we in de FIA F3 al goede dingen laten zien, maar nu willen we echt voor podia en meer overwinningen gaan.

Verschoor begint in 2020 aan zijn vijfde seizoen in de autosport. In 2016 debuteerde hij met twee titels in de Formule 4. Daarna volgde anderhalf seizoen in de Formule Renault, waarna Verschoor halverwege 2018 de overstap maakte naar de GP3, de voorloper van de huidige FIA F3.

28 February 2020