Sim Competitie: win een F ...

Sim Competitie: alles wat je moet weten!

MP Motorsport is altijd op zoek naar nieuw talent, daarom hebben we een Sim Competitie georganiseerd. De Sim Competitie wordt gehouden in The Official F1 Racing Centre in Utrecht, waar we op zoek gaan naar de ultieme sim racer die een volledige testdag in een Formule 4 auto wint. Het circuit waar het sim racing op wordt uitgevoerd is het Nederlandse CM.com Circuit Zandvoort.

Hoe werkt de Sim Competitie?

Tijdens de door jou geboekte sessie wordt er op verschillende momenten gereden in de simulator. Een sessie bevat:

  • 30 minuten oefenen / kwalificatie
  • Sprintrace 1 van ongeveer 15 minuten
  • Sprintrace 2 van ongeveer 15 minuten
  • 1 hoofdrace van ongeveer 30 minuten

Er wordt gereden in de officiële F1 2021 game, in Formule 2 auto’s. De start grid wordt hetzelfde bepaald als tijdens de officiële Formule 2 races. Voor Sprintrace 1 wordt de top 10 van de kwalificatie volledig omgedraaid. Voor Sprintrace 2 wordt de uitslag van Sprintrace 1 gebruikt, maar ook hier wordt de volledige top 10 omgedraaid. De startopstelling van de hoofdrace is zoals de simracers zich tijdens de kwalificatie hebben gekwalificeerd.  

Sim racing in The Official F1 Racing Centre waar de Sim Competitie van MP Motorsport plaats vindt - © Pim Geerts
Sim racing in The Official F1 Racing Centre waar de Sim Competitie van MP Motorsport plaats vindt – © Pim Geerts

Sim racing met of zonder assists?

Je mag assists gebruiken tijdens de voorrondes en deze mag je zelf instellen naar eigen wens. Je mag ook zelf beslissen met welke POV je rijdt. Maar, wat wel belangrijk is om te weten: in de finale staan alle assists uit en rijd je met cockpit view. Dit is gedaan zodat het niveau in de finale voor iedereen hetzelfde is en het echt aankomt op wie de beste is, en daarnaast heb je in een Formule 4 auto ook geen toegang tot assists.

Wat je kan verwachten als winnaar van de Sim Competitie.

Als jij de ultieme winnaar bent en dus de beste sim racer van de MP Motorsport Sim Competitie, win je een gehele testdag in een Formule 4 auto. Hier zitten echter wel wat voorwaarden aan om de veiligheid te kunnen waarborgen. Je moet minimaal 14 jaar zijn om mee te kunnen doen en die Formule 4 testdag te winnen. Daarnaast mag je niet langer zijn dan 1.85m. Ben je wel langer dan 1.85m en je wint de Sim Competitie? Dan win je een volledige testdag in een Ford Fiesta Cup race auto.

Ben jij er klaar voor om de beste sim racer te worden en om die geweldige testdag in een Formule 4 auto te winnen? Koop dan snel een ticket voor de MP Motorsport Sim Competitie en reserveer je sessie voor de voorronde!