MP Motorsport Sim Competitie Voorwaarden

Voorwaarden MP Motorsport Sim Competitie

DE MP MOTORSPORT SIM COMPETITIE

Het Nederlandse MP Motorsport is opgericht in 1995 en uitgegroeid tot een van de grootste raceteams van Europa. Het team neemt deel aan het Spaanse Formule 4-kampioenschap, Formula Regional European Championship by Alpine, FIA Formule 3 en FIA Formule 2. Het doel van MP Motorsport: jonge coureurs de kans geven het beste uit zichzelf te halen.

VOORRONDE

Bij volledige uitverkoop vinden er 3 voorrondes plaats met elk 20 deelnemers. Elke voorronde levert een top 3 op. Deze winnaars strijden daarna diezelfde middag in de finale voor een rit in de tweezitter van MP Motorsport.

De voorronde is opgedeeld in 4 sessies:

– 30 minuten kwalificatie / oefensessie

– 20 minuten sprintrace 1

– 20 minuten sprintrace 2

– 40 minuten hoofdrace

Onder ‘Reglementen’ leggen we uit hoe de kwalificatie-uitslag de startopstelling bepaalt en hoe vervolgens de punten in de race worden verdeeld.

KOSTEN

Een ticket is geldig voor 1 persoon, voor de sessie op 14 november in  The official F1 Racing Centre in Utrecht van 13:00 tot 18:00

1 sessie bevat:

– 30 minuten oefenen en kwalificatie

– 2 sprintraces van ca. 20 minuten

– 1 hoofdrace van ca. 40 minuten

– 1 finale sprintrace van 5 ronden als je tot de top 3 van jouw sessie behoort

Datums voorronden en finale

14 november 2021

Privacy

Verkregen persoonsgegevens worden niet aan derden verstrekt tenzij anders vermeld of overeengekomen.

Wijzigingen en aanvullingen

MP Motorsport kan zodra zulks nodig blijkt te zijn -ook zonder voorafgaande kennisgeving- de voorwaarden wijzigen of aanvullen.

Op deze voorwaarden is Nederland recht van toepassing.

REGLEMENT

1 – ALGEMEEN

1.1         MP Motorsport organiseert de MP Motorsport Sim Competitie in samenwerking met The official F1 Racing Centre in Utrecht.

1.2         De MP Motorsport Sim Competitie vindt plaats bij The official F1 Racing Centre in Utrecht.

1.3         Deelname aan de MP Motorsport Sim Competitie kan vanaf 14 jaar. Voor deelnemers onder de 18 jaar is toestemming van diens ouder/wettelijke vertegenwoordiger verplicht.

1.4         De MP Motorsport Sim Competitie wordt gehouden op 14 November van 13:00 tot 18:00.

1.5         Het speelplatform voor de MP Motorsport Sim Competitie is een racesimulator met de Formula 1 2021-game.

1.6         Er wordt gereden in de in-game Formule 2-auto’s.

2 – SPORTIEF REGLEMENT

2.1         Dit reglement heeft betrekking op de gehele MP Motorsport Sim Competitie en is van toepassing op alle betrokkenen van de competitie.

2.2         De wedstrijdleiding behoudt zich het recht voor om de regels in dit reglement in een specifieke situatie te veranderen ten behoeve van fair play, sportiviteit en/of tijdige voortzetting van de competitie. Dit wordt in alle gevallen aan alle deelnemers gecommuniceerd. De wedstrijdleiding zal open staan voor feedback vanuit deelnemers om ongewenste scenario’s te voorkomen.

2.3         Bij onenigheid of twijfel over de interpretatie van het reglement heeft de wedstrijdleiding het laatste woord.

2.4         De wedstrijdleiding kan het niet naleven van het reglement bestraffen in de vorm van een waarschuwing, een tijdstraf of in het uiterste geval diskwalificatie.

3 – DEELNAME

3.1         Er kunnen maximaal 60 deelnemers meedoen aan de MP Motorsport Sim Competitie.

3.2          Deelnemen kan door een ticket te kopen via www.mpmotorsport.com en is mogelijk zolang de 60 kaarten niet uitverkocht zijn.

4 – WEDSTRIJDLEIDING

4.1         Drie personen vormen namens MP Motorsport de wedstrijdleiding.

4.2         De wedstrijdleiding heeft als primaire functie erop toe te zien dat alle betrokkenen het reglement naleven en daarnaast de afhandeling van strafprocessen in het geval van incidenten, ter bevordering van fair play, sportiviteit en/of tijdige voortzetting van de competitie.

4.3         De wedstrijdleiding heeft als secundaire functie om administratieve taken uit te voeren zoals het bijhouden van uitslagen.

4.4         De wedstrijdleiding stelt zich te allen tijde zodanig op om de schijn van partijdigheid te voorkomen.

5 – STRUCTUUR

5.1         De competitie bestaat uit 3 voorrondes met elk maximaal 20 deelnemers.

5.2         Eén competitiedag bestaat uit 1x 30 minuten kwalificatie, 2x een sprint race van 25% raceafstand (ca. 20 minuten) en 1x een hoofdrace van 50% raceafstand (ca. 40minuten) op het circuit van Zandvoort in wisselende weersomstandigheden. Deze tellen allemaal mee voor het eindresultaat.

5.3         De deelnemers krijgen punten toegekend afhankelijk van hun resultaat per race. Van alle drie races worden de punten bij elkaar opgesteld om tot een eindklassement te komen. Het eindklassement bepaalt wie de top 3 is op basis van behaalde punten en zal naar de finale gaan. De winnaar van de 5 ronden lange race zal de hoofdprijs winnen.

5.4         De punten die deelnemers kunnen verdienen per race, staan in het onderstaande overzicht op een rij.

Per sprintrace (25% raceafstand)

Positie   Punten

1e           15

2e           12

3e           10

4e           8

5e           6

6e           4

7e           2

8e           1

9e           0

10e        0

11e        0

12e        0

13e        0

14e        0

15e        0

16e        0

17e        0

18e        0

19e        0

20e        0

Per hoofdrace (50% raceafstand)

Positie   Punten

1e           25

2e           18

3e           15

4e           12

5e           10

6e           8

7e           6

8e           4

9e           2

10e        1

11e        0

12e        0

13e        0

14e        0

15e        0

16e        0

17e        0

18e        0

19e        0

20e        0

5.6         De startplekken voor de races worden op de volgende manier bepaald:

SPRINTRACE 1:

Voor sprintrace 1 wordt de uitslag van de kwalificatie als basis gebruikt, maar wordt de top-10 volledig omgedraaid volgens de volgende wisseling:

 • plek 10 start op plek 1,
 • plek 9 start op plek 2,
 • plek 8 start op plek 3,
 • plek 7 start op plek 4,
 • plek 6 start op plek 5
 • en vice versa.

SPRINTRACE 2:

Voor sprintrace 2 wordt de uitslag van sprintrace 1 als basis gebruikt, maar wordt de top-10 volledig omgedraaid volgens de volgende wisseling:

 • plek 10 start op plek 1,
 • plek 9 start op plek 2,
 • plek 8 start op plek 3,
 • plek 7 start op plek 4,
 • plek 6 start op plek 5
 • en vice versa.

De plekken 11 t/m 20 starten op de plek waar ze in sprintrace 1 zijn geëindigd.

HOOFDRACE:

De startopstelling van de hoofdrace is hetzelfde als de uitslag van de kwalificatie.

Heb je bijvoorbeeld de snelste kwalificatietijd gereden, dan start je op plek 1 in de hoofdrace en op plek 10 in de eerste sprintrace.

FINALERACE

De startopstelling van de finalerace wordt bepaald door de kwalificatietijden van elk van de 9 deelnemers in hun eigen sessie. Pole position in jouw kwalificatie sessie betekent dus niet meteen pole position in de finalerace als er in andere sessies sneller gekwalificeerd is.

6 – GAME-INSTELLINGEN

6.1         De game-instellingen hebben betrekking op de game Formula 1 2021, die onderdeel is van het speelplatform van deze competitie.

6.2         De LAN-modus van de game wordt gebruikt om 20 racesimulatoren met elkaar te verbinden.

6.3         Een aantal assists zijn in de voorrondes zelf in te stellen naar eigen wensen. Uitzonderingen hierop zijn automatisch remmen en sturen. Let op: zonder assist ben je sneller, maar het is wel moeilijker!

6.3          Afstellingen van de auto zijn voor iedereen hetzelfde. Hierin worden geen wijzigingen aangebracht.

7 – INCIDENTEN

7.1         In deze sectie staan de regels voor deelnemers omschreven die bij overtreding worden gezien als incidenten waarop de wedstrijdleiding dient te handelen.

7.2         Bij een incident kan de wedstrijdleiding besluiten tot het toekennen van een straf. Dit kan zijn in de vorm van een waarschuwing, een tijdstraf of diskwalificatie.

7.3         Geen enkele vorm van cheating, gameplay-modificatie of het verkrijgen van een oneerlijk voordeel is toegestaan. Hieronder valt, maar is niet gelimiteerd tot:

•             Hardware-modificatie

•             Hacking

•             Uitbuiten van game bugs

•             Geheime verstandhouding tussen deelnemers

•             Met opzet de gameplay vertragen

7.4         Probeer altijd zo eerlijk mogelijk te rijden. Het is de bedoeling dat er nooit contact is tussen auto’s op de baan. Als coureur doe je je best om dit te voorkomen. Incidenten kunnen altijd voorkomen, maar als jij de aanstichter bent, kan dit resulteren in een straf.

7.5         Opzettelijk iemand van de baan tikken of laten crashen kan resulteren in diskwalificatie.

7.7         Probeer niet té agressief in te halen. Als achterliggende coureur is het jouw verantwoordelijkheid om geen contact met elkaar te maken.

7.8         Slingeren en blokkeren op de baan is verboden. Als verdedigende coureur kies je een lijn en blijf je op die lijn rijden. Forceer niet andere coureurs om van de baan te rijden.

7.9         In de kwalificatie is het je eigen verantwoordelijkheid om vrije ruimte te vinden voor een snelle rondetijd. Als een andere coureur ook in een snelle ronde zit, is hij of zij niet verplicht om aan de kant te gaan. Zit je in een in- of outlap, dan ben je verplicht de coureurs die in een snel rondje zitten voorbij te laten gaan zonder ze te blokkeren.

7.10       Aangezien elke retire (het opgeven en de game verlaten of “quitten”) een gele vlag veroorzaakt en elke gele vlag een safety car kan veroorzaken, is het niet toegestaan om te retiren als je niet meer wil verder rijden om wat voor reden dan ook.

7.11       Track limits worden aangegeven door de witte lijnen op de baan. Blijf altijd met minimaal twee banden op de baan. Bochten afsnijden of te wijd uit de bochten rijden om er voordeel mee te doen, is niet toegestaan. Als deze regel te vaak wordt overtreden, riskeer je een straf.

7.12       Als je een tegenstander inhaalt met alle vier wielen buiten de witte lijnen, dien je jouw positie terug te geven. Ook het beginnen of beëindigen van je aanval met een track limit wordt beschouwd als een illegale inhaalactie.

7.13       Als je op het punt staat om door een andere coureur op een rondje te worden gezet (hij of zij rijdt bijna een hele ronde voor op jou), ga je van je gas af en laat je diegene zo snel mogelijk voorbij, zonder te blokkeren. Als je sneller bent dan iemand die jou op een rondje heeft gezet, blijf je achter deze coureur rijden, tenzij het veilig is om deze in te halen en je diegene niet hindert.

7.14       Het is verboden om je auto opzettelijk te laten crashen. Dit geldt ook in de kwalificatie. Dit houdt niet enkel terminal damage (niet verder kunnen rijden) in, maar ook voorvleugelschade en/of lekke banden.

7.15       Heb je te maken met een bug van de game tijdens de kwalificatie, dan gaat de kwalificatie gewoon door, met het risico dat je geen optimale rondetijd hebt kunnen klokken.

7.16       Mocht je tijdens de race last hebben van een bug in het spel, dan wordt er ook doorgereden. Het spel kan helaas last hebben van bugs en we kunnen in verband met de tijdslimieten van het dagprogramma niet om elke bug het spel opnieuw opstarten. We hopen natuurlijk dat dit zal meevallen. Zie dit als een technisch probleem, zoals dat met echt racen ook kan voorkomen.

7.17       Gele vlaggen dienen gerespecteerd te worden. Indien je dit niet doet, krijg je een pitstop-penalty van 5 seconden, die we normaal gezien niet intrekken – tenzij je zelf er niets aan kon doen om deze te vermijden.

7.18       Als je wordt geraakt bij de start van de race, mag je niet op de grid reversen (achteruitrijden), anders krijg je een diskwalificatie vanuit de game. Rijdt iemand jou aan, probeer dan toch vooruit weg te geraken of wacht tot iedereen weg is voordat je achteruitrijdt.

7.19       Het is niet toegestaan om over de witte lijn te rijden zodra je de pitstraat inrijdt. Je zult je dus netjes aan de lijnen moeten houden en op tijd moeten ‘voorsorteren’.

7.20       Mocht het voorkomen dat er zich gedurende de race technische problemen voordoen met de LAN-verbinding, waardoor de race niet kan doorgaan, kan er worden besloten om de gehele race opnieuw te starten, afhankelijk van hoelang de race al gaande was (naar inschatting van de wedstrijdleiding).

7.21       Als er technische problemen zijn met de hardware van een racesimulator buiten de schuld van de deelnemer om, dan wordt er in eerste instantie gezocht naar een quick fix. Mocht dat niet baten, dan kan de wedstrijdleiding besluiten om de race te herstarten, afhankelijk van hoelang de race al gaande was (naar inschatting van de wedstrijdleiding).

7.22       Bij een incident kan de wedstrijdleiding besluiten tot het toekennen van een straf. Dit kan zijn in de vorm van een waarschuwing, een tijdstraf of diskwalificatie.

FAQ

Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Wij geven je de optie om je gekochte ticket voor een voorronde om te zetten naar een andere naam. Wij gaan ervan uit dat je de voorwaarden volledig hebt bekeken en bekend bent met de tijden. Wij geven om deze reden geen geld terug, maar alleen de optie om de naam om te zetten.

Wat als ik van de baan word gereden? Worden er dan straffen uitgedeeld?

De wedstrijdleider bekijkt per situatie of hiervoor een straf wordt uitgedeeld. Sommige incidenten kunnen worden gezien als een ‘raceongeval’. De wedstrijdleider vindt dan dat het te onduidelijk is wie er in de fout ging. Dan wordt er geen straf uitgedeeld. Andere gevallen kunnen wél heel duidelijk zijn. Die zullen dan ook worden bestraft.

AFSLUITING

In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de competitiemanager van MP Motorsport B.V. Hij/zij beslist over gevallen die te maken hebben met inschrijving, betaling, deelname en over gevallen waarin dit reglement of de spelregels niet voorzien.

De competitiemanager van MP Motorsport heeft ook het recht om reglementswijzigingen en aanvullingen door te voeren. Deze wijzigingen worden per mail en/of tijdens briefings op de competitiedag bekendgemaakt.

Elke deelnemer aan de MP Motorsport Competitie doet mee op eigen risico. Zodra je je ticket koopt ga je er akkoord mee dat je deze voorwaarden hebt gelezen en/of voor je aanwezigheid en daarmee deelname tekent tijdens de competitiedagen, ga je akkoord met je deelname aan de MP Motorsport Competitie op eigen risico en zul je MP Motorsport B.V. en zijn partners niet aansprakelijk stellen voor software-, netwerk- of andere problemen met de SIM of mogelijke verwondingen, andere ernstige gevolgen of zelfs een dodelijk ongeval.

Als door overmacht zoals bijvoorbeeld de Corona pandemie het evenement niet door kan gaan, dan zal dit door MP Motorsport gecanceld worden en krijgen de deelnemers hun volledige aankoopbedrag terug.

MP Motorsport B.V.

Stougjesdijk 20

3273 LN Westmaas

Deze voorwaarden zijn te allen tijden na te lezen op https://www.mpmotorsport.com/mp-motorsport-sim-competitie-voorwaarden/

Deze voorwaarden zijn in overeenstemming met de gedragscode promotionele kansspelen.